El presente blog está dedicado a la figura de Gaius Iulius Caesar, el romano más grande de todos los tiempos, así como al concurso sobre su figura que se realiza anualmente en el Colegio Sagrada Familia PJO de Valencia entre mis alumnos de ESO. También me sirve como medio de expresión y comunicación con mis alumnos y mis compañeros de Historia, de Clásicas, de Ludi Saguntini,de Prosopon, de Chiron y de cualquier curioso que se quiera acercar. Mi nombre es Txema Gil. Sed bienvenidos.

lunes, junio 13, 2011

Batalla de falanges (1r d'ESO)


Huí hem fet al pati una activitat fantàstica que haviem preparat durant un parell de setmanes i en la qual s'hem divertit a muntó. Hem fet:







LES GUERRES DEL PATRO-PELOPONÉS

Dos exèrcits de ferotges soldats grecs armats amb les sarises (xurros de piscina per a no matar ningú) i protegits pels nostres escuds que previament haviem decorat amb monstres mitològics, s'hem constituit en dos falnages i hem lluitat al crit de ERELELELEO , que ens servia per a marcar el ritme i no perdre la formació que era allò més important. Calia espentar els uns als altres i guanyar la lluita eviatnt al màxim la lluita cos a cos. La força del gruop dona la victòria. També hem aprés com era l'equipament complet d'un hoplita, la seua organització interna i externa, per allò pel que lluitavem i abans de llançar-noa a la batalla, hem recitat tots junts la conjuració espartana abans de la batalla:



Aquest és el meu escud
el porte davant de mi a la batalla,
però no només hem protegeix a mi.
També ho fa al meu company.
Si els deus volen que torne a casa
que siga amb l'escud, o sobre l'escud
però mai no sense escud.
AUR, AUR, AUR...

No hay comentarios: